(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Výborný třešňovec podle časopisu Albert

Potřebné ingredience
100 g másla, 100 g cukru, najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu, 5 žloutků, 5 bílků, 70 g polohrubé mouky, 70 g mletých mandlí nebo ořechů, 500 g vypeckovaných třešní
Postup přípravy
Máslo utřete s cukrem a citronovou kůrou. Do pěny postupně vmíchejte 5 žloutků. Ušlehejte tuhý sníh z bílků a vmíchejte. Pak přidejte mouku a mandle nebo ořechy (já dala lískové ořechy). Do vymazané a vysypané formy rozetřete těsto a navrch dejte třešně. Troubu rozehřejte, pečte zvolna (pekla jsem na 170 stupňů), až okraje koláče zezlátnou. Ještě teplý moučník pocukrujte.
Přeji dobrou chuť. Koláč je úžasný. Myslím, že by byl výborný i s borůvkami či ostružinami.
Přeji dobrou chuť. Koláč je úžasný. Myslím, že by byl výborný i s borůvkami či ostružinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé